Závady
Těsnění hlavy není vloženo
- Uvolněte tlak a vložte těsnění hlavy zpět
Těsnění hlavy je poškozeno
- Uvolněte tlak a vyměňte těsnění hlavy
Hlava nebyla dostatečně utažena
- Našroubujte hlavu na láhev v souladu s návodem na použití
Láhev má poškozený závit
- Uvolněte tlak a odešlete šlehač do servisního střediska
Do šlehače byla aplikována bombička bez našroubované zdobící trysky
- Ujistěte se, že je zdobící tryska našroubována na dávkovací ventil před aplikací bombičky
Těsnění dávkovacího ventilu bylo poškozeno
- Uvolněte tlak a vyměňte dávkovací ventil
Použité bombičky nejsou kompatibilní
- Používejte pouze kvalitní šlehačkové bombičky (iSi, Kayser)
Držák bombičky jde našroubovat ztuha
- Pravidelně promazávejte olejem závit držáku bombičky (lze použít běžné oleje, jako je slunečnicový nebo olivový olej)
Zdobící tryska byla příliš utažena
- Uvolněte tlak a důkladně vyčistěte hlavu šlehače včetně dávkovacího ventilu. Pokud přesto není možné trysku odšroubovat, odešlete šlehač do servisního střediska
- Neutahujte příliš zdobící trysku, pouze ji lehce dotáhněte
Použitá bombička není kompatibilní
- Používejte pouze kvalitní šlehačkové bombičky (iSi, Kayser)
Bombička nebyla správně vložena
- Zasuňte bombičku správně do držáku bombičky
Prorážecí jehla byla poškozena
- Odešlete kompletní šlehač do servisního střediska
Šlehač je přeplněn
- Uvolněte tlak a vylijte přebytečný obsah. Šlehač je nyní opět připraven k použití
- Dodržujte údaje pro maximální plnění láhve
Šlehač byl protřepán málo nebo vůbec
- Obsah není dostatečně vychlazený
- Po naplnění šlehače nechte obsah chladit v lednici po dobu nejméně 1-2 hodin
- Ujistěte se, že byl šlehač uložen v lednici mezi jednotlivým dávkováním
- Důsledně dodržujte návod na použití šlehače
Smetana neobsahuje dostatek tuku
- Smetana musí mít minimální obsah tuku 31% (ideálně však 35%)
Bylo použito málo želatiny nebo jiného pojiva
- Uvolněte tlak, přidejte další pojivo do směsi a znovu šlehač natlakujte
Dávkovací ventil je ucpaný nerozpuštenými surovinami v láhvi
- Uvolněte tlak a pak důkladně vyčistěte hlavu šlehače včetně dávkovacího ventilu
- Ujistěte se, že jsou všechny sypké ingredience zcela rozpušteny
- Obsah je příliš tuhý kvůli nadměrnému chlazení nebo pojivu
- Vyhýbejte se zmrazení obsahu
- Recepty jsou nepřesné, upravte poměry surovin
Šlehačka nebo směs je příliš tuhá
- Snižte intenzitu a počet protřepání během používání
- Důsledně dodržujte návod na použití šlehače
Žádný nebo nedostatečný tlak ve šlehači
- Používejte pouze kvalitní šlehačkové bombičky (iSi, Kayser)
- Nepoužívejte prázdné bombičky, tyto po použití ihned vyhoďte
- Používejte šlehač dnem vzhůru a se zdobící tryskou ve svislé poloze, jinak unikne tlak z láhve