Často kladené dotazy (FAQ)


Závady

Těsnění hlavy není vloženo

  • Uvolněte tlak a vložte těsnění hlavy zpět

Těsnění hlavy je poškozeno

  • Uvolněte tlak a vyměňte těsnění hlavy

Hlava nebyla dostatečně utažena

  • Našroubujte hlavu na láhev v souladu s návodem na použití

Láhev má poškozený závit

  • Uvolněte tlak a odešlete šlehač do servisního střediska

Do šlehače byla aplikována bombička bez našroubované zdobící trysky

  • Ujistěte se, že je zdobící tryska našroubována na dávkovací ventil před aplikací bombičky

Těsnění dávkovacího ventilu bylo poškozeno

  • Uvolněte tlak a vyměňte dávkovací ventil

 

Použité bombičky nejsou kompatibilní

  • Používejte pouze kvalitní šlehačkové bombičky (iSi, Kayser)

Držák bombičky jde našroubovat ztuha

  • Pravidelně promazávejte olejem závit držáku bombičky (lze použít běžné oleje, jako je slunečnicový nebo olivový olej)

Zdobící tryska byla příliš utažena

  • Uvolněte tlak a důkladně vyčistěte hlavu šlehače včetně dávkovacího ventilu. Pokud přesto není možné trysku odšroubovat, odešlete šlehač do servisního střediska
  • Neutahujte příliš zdobící trysku, pouze ji lehce dotáhněte

Použitá bombička není kompatibilní

  • Používejte pouze kvalitní šlehačkové bombičky (iSi, Kayser)

Bombička nebyla správně vložena

  • Zasuňte bombičku správně do držáku bombičky

Prorážecí jehla byla poškozena

  • Odešlete kompletní šlehač do servisního střediska

Šlehač je přeplněn

  • Uvolněte tlak a vylijte přebytečný obsah. Šlehač je nyní opět připraven k použití
  • Dodržujte údaje pro maximální plnění láhve

Šlehač byl protřepán málo nebo vůbec

  • Obsah není dostatečně vychlazený
  • Po naplnění šlehače nechte obsah chladit v lednici po dobu nejméně 1-2 hodin
  • Ujistěte se, že byl šlehač uložen v lednici mezi jednotlivým dávkováním
  • Důsledně dodržujte návod na použití šlehače

Smetana neobsahuje dostatek tuku

  • Smetana musí mít minimální obsah tuku 31% (ideálně však 35%)

Bylo použito málo želatiny nebo jiného pojiva

  • Uvolněte tlak, přidejte další pojivo do směsi a znovu šlehač natlakujte

Dávkovací ventil je ucpaný nerozpuštenými surovinami v láhvi

  • Uvolněte tlak a pak důkladně vyčistěte hlavu šlehače včetně dávkovacího ventilu
  • Ujistěte se, že jsou všechny sypké ingredience zcela rozpušteny
  • Obsah je příliš tuhý kvůli nadměrnému chlazení nebo pojivu
  • Vyhýbejte se zmrazení obsahu
  • Recepty jsou nepřesné, upravte poměry surovin

Šlehačka nebo směs je příliš tuhá

  • Snižte intenzitu a počet protřepání během používání
  • Důsledně dodržujte návod na použití šlehače

Žádný nebo nedostatečný tlak ve šlehači

  • Používejte pouze kvalitní šlehačkové bombičky (iSi, Kayser)
  • Nepoužívejte prázdné bombičky, tyto po použití ihned vyhoďte
  • Používejte šlehač dnem vzhůru a se zdobící tryskou ve svislé poloze, jinak unikne tlak z láhve