Povídání o šlehačce (4. část)

Povídání o šlehačce (4. část)

V Povídání o šlehačce (2. část) jsme psali, že u každé smetany se dá změřit VÝNOSOVOST, která říká, jaký objem šlehačky získám našleháním smetany v láhvi. Výnosovost je údaj důležitý pro provozovatele gastro zařízení a díky ní spočítáme náklady na jednu porci šlehačky. To může zajímat i nás obyčejné smrtelníky, bez vlastnictví restaurace nebo kavárny, co mlsáme šlehajdu s kakaem večer u televize a v odpolední kávě při čtení letáků 🙂 .

Přečíst

Povídání o šlehačce (3. část)

Povídání o šlehačce (3. část)

Už v Povídání o šlehačce (1. část) jsme si připomněli smutný fakt, že smetana, potažmo šlehačka, není již jen živočišným mléčným produktem, ale má mnoho podob. Najdeme smetanu i rostlinnou, najdeme šlehačku ve formě spreje, ve formě prášku. Máme taky možnost pomocníčka – ztužovače… Atd., atd. V dnešním a dalších povídáních se okem, nikoli uživatele, ale spotřebitele a milovníka mlsálka a doslovného uctívače poctivé smetany od kravičky, podíváme, co se nám se kterou smetanou povedlo a nepovedlo.

Přečíst