Krupicovou kaši nemilují jen děti, ale najde se i dost dospělých, kteří jí nepohrdnou. A právě proto tu máme i variantu, které neodolá prostě nikdo. Šlehačka, vanilka, rum – hříšná to kombinace. Tímto receptem rozhodně překvapíte každou návštěvu.
Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 20 min
Vhodné pro láhve: Gourmet Whip, Thermo Whip
Suroviny (pro objem 0.5 l):
- 300 ml smetany min. 31%
- 100 ml plnotučného mléka
- 10 – 15 ml (podle chuti) rumu Lamb’s Spiced
- 36 g cukru
- 18 g jemné krupičky
- ½ vanilkového lusku
Příprava:
Do mlékovaru nalijeme smetanu, mléko a rum* a přidáme cukr, krupičku a semínka z vanilkového lusku. Zahříváme a za stálého míchání uvaříme řidší kaši. Kaši propasírujeme přes sítko do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a protřepeme. Protože je kaše v láhvi hodně teplá, je další manipulace s lahví pohodlnější a praktičtější s ochranným návlekem, takže je pro tento recept nejvhodnější šlehačková láhev GOURMET WHIP.
*můžete použít jakýkoli rum, my ale doporučujeme Lamb’s Spiced, který krupičce dodá nový rozměr 🙂 Chutná totiž po rumu, vanilce, skořici a dalším exotickém koření. Chcete-li krupičku povýšit na luxusní dezert, což v případě přípravy ve šlehačkové láhvi bude, tímto rumem to jen podtrhnete.
Servírování:
Krupicovou kaši doporučujeme neservírovat na talíř, ale do skleniček. Zdobit můžete skořicí s cukrem, kakaem, strouhanou čokoládou, jednoduše jak má kdo rád. Ale nejdříve ochutnejte, protože je to tak dobrý dezert, že s největší pravděpodobností žádné další dochucení nebo zdobení nebudete chtít 🙂
Pokud nám v láhvi ještě zbyde, uchováme láhev v lednici a před dalším servírováním pozvolna zahřejeme ve vodní lázni o teplotě max. 75 °C. V průběhu ohřívání občas protřepeme, aby se obsah promíchal.
Porce:
Při plnění porce cca 80 – 90 ml naservírujete cca 6 – 7 porcí.