Chřestová a krevetová tempura

9.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
45 minut

Suroviny

  • 125 ml
    světlého piva
  • 125 ml
    perlivé vody
  • 125 g
    hladké mouky
  • 125 g
    rýžové mouky
  • 3 g
    medu
  • 3 g
    soli

Postup

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto neboli tempuru.

  2. Tu pak propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  3. Necháme zhruba 10 minut odpočinout.

  4. Krevety opláchneme, oloupeme a dočistíme, stejně tak oloupeme i bílý a zelený chřest.

  5. Vše obalíme v hladké mouce, popřípadě i další druhy zeleniny.

  6. Obalené dáme do mísy, z láhve aplikujeme přiměřené množství těstíčka a prsty promícháme, aby byl každý jednotlivý kousek zeleniny a krevet obalený.

  7. V hrnci nebo fritéze rozehřejeme olej na 190 °C a obalenou zeleninu a krevety osmahneme dozlatova.

  8. Usmažené pak necháme okapat na papírové utěrce nebo ubrousku.

  9. Posolíme mořskou solí a podáváme teplé.