Chřestová a krevetová tempura
Kategorie
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
45 minut
Suroviny
Postup
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto neboli tempuru.
Tu pak propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.
Necháme zhruba 10 minut odpočinout.
Krevety opláchneme, oloupeme a dočistíme, stejně tak oloupeme i bílý a zelený chřest.
Vše obalíme v hladké mouce, popřípadě i další druhy zeleniny.
Obalené dáme do mísy, z láhve aplikujeme přiměřené množství těstíčka a prsty promícháme, aby byl každý jednotlivý kousek zeleniny a krevet obalený.
V hrnci nebo fritéze rozehřejeme olej na 190 °C a obalenou zeleninu a krevety osmahneme dozlatova.
Usmažené pak necháme okapat na papírové utěrce nebo ubrousku.
Posolíme mořskou solí a podáváme teplé.