Chřestová espuma
Pro objem 0.25 litru
Doba přípravy
20 minut
Suroviny
Postup
Do malého kastrůlku vložíme 250 g chřestu bez špiček (ty použijeme na dozdobení), přidáme citrónovou šťávu, sůl, cukr a vodu skoro na ponoření a krátce povaříme.
Do mixovací nádoby dáme chřest, 100 ml horkého chřestového vývaru, 1 plátek želatiny a rozmixujeme dohladka.
Přilijeme 25 ml smetany a ještě jednou rozmixujeme.
Chřestovou směs propasírujeme přes sítko do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a protřepeme.
Láhev uložíme alespoň na 6 hodin do lednice odpočívat.
Servírování: odkrojené špičky chřestu podélně rozkrojíme a spolu s kousky ryby (např. tresky) osmahneme na olivovém oleji a másle. Osolíme, opepříme a na talíři dozdobíme chřestovou espumou.