Čokoládové lasagne s ovocnou espumou

7.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
25 minut

Suroviny

  • 400 g
    hořké čokolády
  • 200 g
    ovocného pyré (např. mučenkové pyré Monin)
  • 300 ml
    smetany (min. 31%)
  • 20 ml
    pomerančové šťávy
  • 2
    plátky želatiny

Postup

  1. Rozehřejeme čokoládu a rozmícháme ji do hladké konzistence.

  2. Rozetřeme ji horkou na pečící papír nebo folii a necháme ztuhnout.

  3. Po vychladnutí vykrojíme 3 obdélníkové pláty.

  4. Plátek želatiny namočíme vody.

  5. 25 g ovocného pyré zahřejeme a změklou želatinu do něj vmícháme.

  6. Smícháme pyré, pomerančovou šťávu, smetanu a nakonec pyré se želatinou a necháme vychladnout v lednici.

  7. Pak propasírujeme do láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a lehce protřepeme.

  8. Před použitím necháme ještě nejméně 2 hodiny v chladničce. Před podáváním opět protřepeme.

  9. Na větší talíř položíme díl čokolády a ozdobíme ho, jeden vedle druhého, kopečky espumy. Položíme opatrně druhý díl čokolády a postup opakujeme. Nakonec díl třetí a vrchní stranu dozdobíme espumou.