Čokoládové lasagne s ovocnou espumou
Suroviny
Postup
Rozehřejeme čokoládu a rozmícháme ji do hladké konzistence.
Rozetřeme ji horkou na pečící papír nebo folii a necháme ztuhnout.
Po vychladnutí vykrojíme 3 obdélníkové pláty.
Plátek želatiny namočíme vody.
25 g ovocného pyré zahřejeme a změklou želatinu do něj vmícháme.
Smícháme pyré, pomerančovou šťávu, smetanu a nakonec pyré se želatinou a necháme vychladnout v lednici.
Pak propasírujeme do láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a lehce protřepeme.
Před použitím necháme ještě nejméně 2 hodiny v chladničce. Před podáváním opět protřepeme.
Na větší talíř položíme díl čokolády a ozdobíme ho, jeden vedle druhého, kopečky espumy. Položíme opatrně druhý díl čokolády a postup opakujeme. Nakonec díl třetí a vrchní stranu dozdobíme espumou.