Jablečné čatný
Kategorie
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
45 minut
Suroviny
Postup
V hrnci orestujeme na oleji jemně nasekanou šalotku, česnek a zázvor.
Přidáme kari a na kostičky nakrájená a oloupaná jablka.
Glazujeme s jablečnou šťávou, vývarem a octem.
Jablka vaříme na mírném plameni do měkka a dochutíme kořením.
Po změknutí vše rozmixujeme do hladka a přidáme smetanový sýr.
Vzniklou směs propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.
Před použitím necháme 1-2 hodiny v chladničce.
Hodí se skvěle k zeleninovým tartarům, tmavému pečivu a sýrům. Zdobíme čerstvou mátou nebo koriandrem. Místo jablek můžeme použít jablečný kompot nebo pyré.