Květáková espuma

6.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
45 minut

Suroviny

  • 220 g
    květáku
  • 80 g
    brambor
  • 100 ml
    smetany (min. 31%)
  • 100 ml
    plnotučného mléka
  • 1 g
    soli
  • 1 g
    pepře
  • 0.5 g
    muškátového oříšku

Postup

  1. Brambory uvaříme, oloupeme, pomocí mačkadla uděláme kaši a propasírujeme přes síto.

  2. Květák nakrájíme nahrubo a rozmixujeme spolu s mlékem.

  3. Do rozmixované směsi vmícháme smetanu a opět propasírujeme přes síto.

  4. Propasírované brambory a květák smícháme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a směs pomalu ohřejeme.

  5. Ohřátou směs dáme do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  6. Udržujeme teplé ve vodní lázni při teplotě max. 75 °C.