Lívance z podmáslí

11.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
45 minut

Suroviny

  • 180 g
    hladké mouky
  • 150 g
    podmáslí
  • 100 ml
    vody
  • 20 ml
    oleje
  • 10 g
    moučkového cukru
  • 5 g
    medu
  • 2
    vejce
  • 1 g
    prášku do pečiva
  • 1 g
    skořice
  • 0.5 g
    soli

Postup

  1. Všechny suroviny smícháme a rozmixujeme dohladka.

  2. Vzniklou směs propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  3. Rozehřejeme lívanečník a dávkujeme těsto přímo z láhve.

  4. Podáváme se skořicovým cukrem nebo ovocem a rozhodně bohatě dozdobíme šlehačkou.

  5. Ze surovin vyjde cca 18 ks lívanců (průměr 8 cm)