Malinovo-jogurtová pěna

7.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
45 minut

Suroviny

  • 250 g
    bílého jogurtu
  • 200 g
    malinového pyré
  • 50 g
    moučkového cukru
  • 45 ml
    pomerančové šťávy
  • 20 ml
    tekuté Stevie
  • 7 g
    granulované Stevie
  • 2
    plátky želatiny

Postup

  1. Želatinu namočíme do studené vody a ohřejeme pomerančovou šťávu.

  2. Změklou želatinu vyjmeme, lehce osušíme a rozpustíme v pomerančové šťávě.

  3. Pomalu vmícháme ostatní přísady a osladíme podle chuti Stevií.

  4. Směs propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  5. Před použitím necháme nejméně 6 hodin v chladničce. Před podáváním opět důkladně protřepeme.

  6. Podáváme s cukrářskými piškoty, malinami nebo jiným čerstvým ovocem.