Marinované jahody se šlehačkou

7.12.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
15 minut

Suroviny

  • 500 ml
    smetany (min. 31%)
  • 120 ml
    pomerančové šťávy
  • 1 kg
    čerstvých jahod
  • 20 g
    krystalového cukru
  • 2 lžička
    pomerančové kůry

Postup

  1. Vychlazenou smetanu dáme do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  2. Jahody opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.

  3. Poté očistíme, zbavíme lístků, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do mísy.

  4. Vmícháme pomerančovou kůru, krystalový cukr, pomerančovou šťávu a necháme marinovat po dobu 30 minut.

  5. Marinované jahody rozdělíme do misek nebo sklenic a podáváme se šlehačkou.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Marinované jahody se šlehačkou”

*

Souhlasím