Pěna z Camembertu

7.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut

Suroviny

  • 200 g
    sýru Camembert i s okraji
  • 250 ml
    smetany (min. 31%)
  • 75 ml
    plnotučného mléka
  • 10 ml
    citronové šťávy
  • 2 g
    soli
  • 1 g
    bílého pepře
  • 3
    plátky želatiny

Postup

  1. Pomalu zahřejeme mléko a přidáme na kostičky nakrájený Camembert.

  2. Do roztaveného sýru dáme předem namočené plátky želatiny.

  3. Přidáme smetanu a za stálého míchání dochutíme čerstvou citronovou šťávou, solí a bílým pepřem.

  4. Směs propasírujeme přes sítko do láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  5. Dáme chladit po dobu 1-2 hodin.

  6. Podáváme na dukátcích z listového těsta a posypeme piniovými oříšky. Můžeme použít i jiný měkký sýr typu Camembert.