Pěna z lesních jahod

7.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut

Suroviny

  • 250 g
    lesních jahod
  • 70 g
    moučkového cukru
  • 150 ml
    smetany (min. 31%)
  • 20 ml
    koňaku Grand Marnier
  • 2
    plátky želatiny
  • 1
    vanilkový lusk
  • ½
    citronu

Postup

  1. Lesní jahody s cukrem rozmixujeme do hladka.

  2. Přidáme vnitřek vanilkového lusku a jemně nastrouhanou citrónovou kůru.

  3. Koňak zahřejeme na 50 °C a rozpustíme v něm želatinu.

  4. Po jejím rozpuštění vmícháme koňak do směsi jahod a ostatních surovin a vše propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  5. Před použitím necháme nejméně 6 hodin v chladničce. Před použitím ještě důkladně protřepeme.

  6. Podáváme v koktejlové sklenici s čerstvým ovocem a lístkem máty.