Pivní těstíčko na smaženou zeleninu
Kategorie
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut
Suroviny
Postup
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto.
To pak propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.
Necháme zhruba 10 minut odpočinout.
Zeleninu (květák, žampióny apod.) omyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalenou zeleninu dáme do mísy, ze šlehačkové láhve na zeleninu aplikujeme přiměřené množství těstíčka a prsty promícháme, aby byl každý jednotlivý kousek zeleniny obalený.
V hrnci nebo fritéze rozehřejeme olej na 190 °C a obalenou zeleninu osmahneme dozlatova.
Usmaženou zeleninu pak necháme okapat na papírové utěrce nebo ubrousku.
Posolíme mořskou solí a podáváme teplé.