Pivní těstíčko na smaženou zeleninu

9.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut

Suroviny

  • 250 g
    hladké mouky
  • 125 ml
    světlého piva
  • 125 ml
    perlivé vody
  • 1 lžička
    medu
  • 1 lžička
    soli

Postup

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto.

  2. To pak propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  3. Necháme zhruba 10 minut odpočinout.

  4. Zeleninu (květák, žampióny apod.) omyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce.

  5. Obalenou zeleninu dáme do mísy, ze šlehačkové láhve na zeleninu aplikujeme přiměřené množství těstíčka a prsty promícháme, aby byl každý jednotlivý kousek zeleniny obalený.

  6. V hrnci nebo fritéze rozehřejeme olej na 190 °C a obalenou zeleninu osmahneme dozlatova.

  7. Usmaženou zeleninu pak necháme okapat na papírové utěrce nebo ubrousku.

  8. Posolíme mořskou solí a podáváme teplé.