Pomerančový sirup
Určení
Kategorie
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut
Suroviny
Postup
Do šlehačkové láhve nalijeme sirup a přidáme menší kousky pomerančové kůry, ideálně na nudličky julienne, vložíme sítko a láhev uzavřeme.
Aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku, protřepeme a necháme zhruba 15 minut odpočinout.
Na hlavu láhve našroubujeme příslušenství iSi Rapid Infusion a opatrně vypustíme plyn z láhve.
Sejmeme hlavu, vyjmeme sítko a obsah láhve precedíme přes síto čili cedník do sklenice, ve které můžeme pomerančový sirup skladovat.
Cukrový sirup získáme smícháním vody a krystalového cukru v poměru 1:1. Tento základ v hrnci na mírném ohni mícháme vařečkou, dokud se cukr nerozpustí.