Pomerančový sirup

7.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut

Suroviny

  • 430 ml
    cukrového sirupu
  • 70 g
    pomerančové kůry

Postup

  1. Do šlehačkové láhve nalijeme sirup a přidáme menší kousky pomerančové kůry, ideálně na nudličky julienne, vložíme sítko a láhev uzavřeme.

  2. Aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku, protřepeme a necháme zhruba 15 minut odpočinout.

  3. Na hlavu láhve našroubujeme příslušenství iSi Rapid Infusion a opatrně vypustíme plyn z láhve.

  4. Sejmeme hlavu, vyjmeme sítko a obsah láhve precedíme přes síto čili cedník do sklenice, ve které můžeme pomerančový sirup skladovat.

  5. Cukrový sirup získáme smícháním vody a krystalového cukru v poměru 1:1. Tento základ v hrnci na mírném ohni mícháme vařečkou, dokud se cukr nerozpustí.