Šafránová pěna

6.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut

Suroviny

  • 200 ml
    smetany (min. 31%)
  • 150 ml
    zeleninového vývaru
  • 50 ml
    bílého vína
  • 25 ml
    vermutu Noilly Prat
  • 1 g
    šafránu
  • 1 g
    cukru
  • 1 g
    soli
  • 1 g
    pepře

Postup

  1. Víno, vermut a zeleninový vývar přivedeme k varu a dochutíme solí, pepřem a cukrem.

  2. Přidáme smetanu, šafrán a propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  3. Šafránovou pěnou doplníme smažené krevety a ozdobíme snítkou kopru. Dávkujeme nerezovou zdobící tryskou.