Teplá bramborová espuma

17.10.2022
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
1h 0 minut

Suroviny

  • 250 g
    brambor (varný typ C)
  • 25 g
    másla
  • 150 ml
    mléka
  • 50 ml
    vody z vařených brambor
  • 1 g
    soli
  • 1 g
    muškátového oříšku

Postup

  1. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.

  2. Scezené brambory smícháme s teplým mlékem, vodou z brambor, máslem a rozmixujeme.

  3. Rozmixovanou směs dochutíme muškátovým oříškem, případně dosolíme a ještě teplou propasírujeme přes sítko do šlehačkovače.

  4. Aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme (16x).

  5. Ihned podáváme nebo udržujeme teplé ve vodní lázni při teplotě max. 75 °C.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Teplá bramborová espuma”

*

Souhlasím