Tzatziki

6.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
45 minut

Suroviny

  • 180 g
    okurky
  • 150 g
    krémového smetanového sýru
  • 120 ml
    smetany (min. 31%)
  • 40 ml
    olivového oleje
  • 1
    cibule
  • 1
    stroužek česneku
  • 1 g
    kopru
  • 1 g
    bylinkové soli
  • 1 g
    pepře

Postup

  1. Okurku a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Společně se všemi surovinami, mimo smetany, je rozmixujeme v mixéru do hladka.

  3. Pak přidáme smetanu a dochutíme.

  4. Vzniklou směs propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  5. Před podáváním necháme 1-2 hodiny v chladničce. Podáváme ve sklenici jako ozdobu na Řecký salát nebo s pita chlebem.