Vaječný koňak DeLuxe

11.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut

Suroviny

  • 200 ml
    smetany (min. 31%)
  • 50 ml
    rumu
  • 50 g
    moučkového cukru
  • 4
    žloutky
  • 1 g
    muškátového oříšku

Postup

  1. Ve velké míse vyšleháme žloutky a cukr do pěny, dokud nezhoustnou a nezesvětlají (máte-li obavu z použití syrových vajec, vyšlehejte žloutky s cukrem ve vodní lázni).

  2. Potom krátce zašleháme smetanu a rum.

  3. Vychladlou směs dáme do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  4. Před použitím necháme 1-2 hodiny v chladničce.

  5. Servírujeme do menších skleniček a dozdobíme muškátovým oříškem.