Ve šlehačkové láhvi můžeme připravovat mnoho netradičních dobrot. Základem je smetana, kterou si můžeme ochutit nejen sirupy, ale i spoustou dalších ingrediencí. Dnes si jí ozvláštníme sušenkami, konkrétně kokosovými sušenkami Koka s trochou karamelových sušenek Lotus.
Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 30 min
Vhodné pro láhve: Dessert Whip Plus, Cream Profi Whip, Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo XPress Whip, Standard, Symphonie a Inoxcreamer
Suroviny (pro objem 0.5 l):
- 300 ml smetany (min. 31%)
- 60 ml mléka
- 15 ml rumu
- 120 g sušenek
- 60 g bílé čokolády
Příprava:
V rendlíku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit bílou čokoládu. Necháme vychladnout. Do šlehací nádoby nasypeme sušenky*, zalijeme je vychladlým čokoládovým mlékem, rumem a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Přilijeme smetanu a ještě jednou rychle promixujeme.
Sušenkovou směs propasírujeme do šlehačkové láhve a případně dolijeme smetanou do maximálního možného plnění láhve. Zbylou sušenkovou drť, která nám zůstala po pasírování, můžeme jednoduše smlsat nebo přidat na zmrzlinu nebo naopak jako oživení do domácí zmrzliny.
*použít lze jakékoli sušenky, nyní jsme použili Koka s trochou Lotus sušenek, ale můžeme recept udělat jen z Lotus sušenek, nebo z polomáčených nebo máslových a nebo, chystáme se příště, z Oreo sušenek…
Servírování:
Na kávu, k ovoci, na zmrzlinu, samostatně.