Sušenková šlehačka

Ve šlehačkové láhvi můžeme připravovat mnoho netradičních dobrot. Základem je smetana, kterou si můžeme ochutit nejen sirupy, ale i spoustou dalších ingrediencí. Dnes si jí ozvláštníme sušenkami, konkrétně kokosovými sušenkami Koka s trochou karamelových sušenek Lotus.


Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 30 min
Vhodné pro láhve: Dessert Whip Plus, Cream Profi Whip, Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo XPress Whip, Standard, Symphonie a Inoxcreamer

Suroviny (pro objem 0.5 l):

  • 300 ml smetany (min. 31%)
  • 60 ml mléka
  • 15 ml rumu
  • 120 g sušenek
  • 60 g bílé čokolády

Příprava:

V rendlíku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit bílou čokoládu. Necháme vychladnout. Do šlehací nádoby nasypeme sušenky*, zalijeme je vychladlým čokoládovým mlékem, rumem a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Přilijeme smetanu a ještě jednou rychle promixujeme.

Sušenkovou směs propasírujeme do šlehačkové láhve a případně dolijeme smetanou do maximálního možného plnění láhve. Zbylou sušenkovou drť, která nám zůstala po pasírování, můžeme jednoduše smlsat nebo přidat na zmrzlinu nebo naopak jako oživení do domácí zmrzliny.

*použít lze jakékoli sušenky, nyní jsme použili Koka s trochou Lotus sušenek, ale můžeme recept udělat jen z Lotus sušenek, nebo z polomáčených nebo máslových a nebo, chystáme se příště, z Oreo sušenek…

Servírování:

Na kávu, k ovoci, na zmrzlinu, samostatně.