Vaše dotazy

Pokud jste nenašli odpověď na vaši otázku v často kladených dotazech (FAQ), můžete se nás zde v komentářích ptát na cokoli, co vás zajímá ohledně používání a údržby šlehačkových lahví a příslušenství značek iSi a Kayser. K položení dotazu musíte být přihlášeni.

34 komentáře na “Vaše dotazy

  • 28.12.2016 v 23:06
    Permalink

    Dobrý den, jsem novým vlastníkem šlehačkové láhve a sbírám zkušenosti, zatím jsem se nikde nedozvěděla jestli je možno pro delší stabilitu šlehačky do lahve přidat ztužovač šlehačky. Děkuji za radu.

    Odpovědět
    • 29.12.2016 v 0:10
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je primárně určena, pokud je řeč o čisté šlehačce, k přípravě pro její okamžitou spotřebu. Neslouží tedy k přípravě šlehačky pro zdobení čehokoli, co má vydržet několik dní v lednici. Není tedy nutné přidávat ztužovač do smetany a za nás určitě nedoporučujeme. Navíc jeho použití může v horším případě ucpat dávkovací ventil, v lepším případě si zvýšíte zbytkovost šlehačky, která nepůjde z láhve již nadávkovat a navíc ani chuť rozhodně ničím neobohatí. Ideální stav je tedy šlehačku dávkovat přímo do kávy nebo na pohár a konzumovat.

      Dále záleží, jakou konkrétní šlehačkovou láhev máte, protože při přípravě dezertů a dalších aplikací se k dosažení požadované stability používá např. želatina nebo agar. Na možnosti šlehačkové láhve se zeptejte svého prodejce, pokud bude vědět. 🙂

      Odpovědět
  • 25.1.2018 v 10:41
    Permalink

    Dobrý den,

    Je možné použít láhev na šlehačku take na vyrobu perlive vody při použití bombiček s CO2?

    Odpovědět
    • 25.1.2018 v 10:46
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je určena pouze pro výrobu šlehačky. Princip přípravy sodovky je zcela odlišný a dávkování probíhá výtlačnou trubicí.

      Odpovědět
  • 9.3.2018 v 11:47
    Permalink

    Dobrý den,
    mám doma šlehačkovou láhev a potřebuji, aby výsledná šlehačka byla opravdu tuhá a déle vydržela. Můžu šlehačku do láhve nalít společně se ztužovačem? Díky za radu.

    Odpovědět
    • 11.3.2018 v 14:11
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je primárně určena k výrobě čerstvé šlehačky k okamžité spotřebě. V žádném případě nelze použít k ušlehání tuhé šlehačky, např. ke zdobení dortů tak, jako znáte z cukráren. Šlehačka z láhve má 4-5x zvětšený objem, je tedy lehčí, vzdušnější, nadýchanější. Chcete-li šlehačku tužší, tak můžete přidat ztužovač, ač ho do lahví spíše nedoproručujeme (zanáší dávkovací ventil), ale je nutno ho nejdříve ve smetaně dobře promíchat a nechat smetanu chvíli ustát a posléze do láhve přelít raději přes sítko s oky velikosti do 0,8 mm. Celkově ale také závisí na tom, jakou značku šlehačkové láhve máte, protože některé výrobky svým provedením smetanu s příměsemi neumí dobře dávkovat.

      Odpovědět
    • 25.2.2023 v 16:06
      Permalink

      Dobrý den, bohužel jsem dala do šlehačkove lahve slehacku se ztuzovacem. Asi se ucpal ventil a šlehačka nejde vypustit ven. Lahev je natlakovana a nevím co mám dělat…dá se nějak otevřít? Predem moc děkuji za odpověď.

      Odpovědět
      • 25.2.2023 v 16:42
        Permalink

        Dobrý den, ideální je do smetany nic nepřidávat. Pokud už něco přidáváte, tak tekuté (sirupy, topingy) a v případě sypkých ingrediencí musí být ve smetaně před plněním do láhve důkladně rozpuštěny, ideálně pak propasírovány přes jemné sítko. Jedině tak nehrozí ucpání dávkovacího ventilu. Jaké šlehačkové láhve se tato situace týká?

        Po odšroubování zdobící trysky můžete ověřit čistícím kartáčkem průchodnost dávkovacího ventilu. Samotné odšroubování hlavy z natlakované je velice rizikové a není doporučeno.

        Odpovědět
  • 26.3.2018 v 0:16
    Permalink

    Dobrý deň,

    narazil som na problém so šľahačkovačom, Isi thermo xpress whip.

    Po 3 mesiacoch používania, mi presatlo robiť krásnu nadýchanu šľahačku.
    Smotanu používam stále tu istú, 31% Rama Profi Crema.

    Bombičky som používal:
    1 mesiac originál ISI šlahačka bola v poriadku po použití 3 bombičiek
    2 mesiac HENDI šlahačka bola v poriadku po použití 3 bombičiek
    3 mesiac HENDI šlahačka nieje v poriadku po použití 6 bombičiek

    Je problém v bombičkách, teplote, smotane alebo úplne niekde inde ?

    Ďakujem.

    Odpovědět
    • 26.3.2018 v 0:43
      Permalink

      Dobrý den,

      odpověď bych začal otázkou. Proč proboha používáte do této špičkové láhve smetanu RAMA??? Pokud se jedná o výrobek Rama Cremefine Profi, tak to je produkt spíše chemického průmyslu, viz. složení…obnovené PODMÁSLÍ (68% hm.), rostlinné tuky a oleje (30% hm.), (plně ztužený palmový, kokosový), modifikovaný kukuřičný škrob, sušené PODMÁSLÍ (0,3% hm.), emulgátory (estery sacharózy s mastnými kyselinami, mono- a dyglyceridy mastných kyselin, SOJOVÝ lecitin), zahušťovadla (guma guar, karubin). Pokud budete používat šlehačku ve spreji, tak to vyjde chuťově nastejno a ještě si ušetříte starosti.

      Přitom je řešení jednoduché: smetana z krávy, 2 bombičky a hotovo. Ani jednou se nám nestalo, že by šlehačka nebyla super. Ohledně chuti doporučuji spíše smetanu pasterovanou než UHT, ale i ta je násobně chutnější než Rama nebo klasická „sprejovka“. Bombičky až tak roli nehrají, ale raději bych zvolil Kayser než Hendi, které by měly být i levnější. Pokud změníte typ smetany, tak si myslím, že výsledek poznáte ihned. Tedy za předpokladu, že jsou láhev i všechny dávkovací cesty v hlavě láhve dobře vyčištěné.

      Odpovědět
  • 31.5.2018 v 14:48
    Permalink

    Dobrý den,
    mám problém s ventilem šlehačkové lahve DESSERT WHIP 0.25 L. Ventil se postupem času v hlavě lahve pohyboval stále obtížněji až to dnes dospělo do stadia, kdy jej téměř nelze do hlavy zasunout a jen velmi těžce je možné jej pak vyjmout. Ventil ani hlava nejeví známky deformace, přesto tělo ventilu evidentně dře o stěny otvoru v hlavě. Váhám opatřit nový ventil, protože nemohu nijak ověřit, že je to skutečně ventilem. Tedy jestli jestli „nabobtnal“ ventil nebo jestli se snad zmenšil otvor v hlavě (to mi připadá nepravděpodobné). Má Váš servis nějakou zkušenost s tím, že by to stávalo?
    S díky a pozdravem

    Odpovědět
    • 5.6.2018 v 17:36
      Permalink

      Dobrý den,
      šlehačkové láhve iSi DESSERT WHIP nebo novější verze DESSERT WHIP PLUS patří mezi spolehlivé flašky. Obvykle je špatné dávkování nebo snížená pohyblivost dávkovacího ventilu způsobeno nedostatečnou údržbou (čištěním) jak ventilu samotného, tak i otvoru pro ventil v hlavě. Je potřeba používat přiložený kartáček, protože běžným propláchnutím se tukového „mikrofilmu“ zbavit nedá. Pak by byla ještě jedna teoretická možnost, že byla plastová hlava vystavena vyšší teplotě (např. odmočením v horké vodě, myčka nádobí apod.), což by mohlo mírně zdeformovat otvor v hlavě. Pokud se ale toto nestalo a máte 100% vyčištěno, pak by výměna ventilu závadu odstranila.

      Odpovědět
  • 23.11.2018 v 22:33
    Permalink

    Dobrý den, dnes jsem v železářství koupil balení 10 ks šlehačkových bombiček Kayser, jsou ale trochu jiné, než ty klasické. Nejsou stříbrné, ale šedé, papírový obal je vyvedený černobíle. Cena byla jen 74 Kč za balení, zatímco hned vedle ležely v regále „klasické bombičky“ Kayser v barevné krabičce za 99 Korun. Minimální doba trvanlivosti je tady jen 2 roky. Na první pohled vypadají, jako by byly nějak repasované nebo znovu naplněné. Můžete mi o tom říct víc?

    Odpovědět
    • 25.11.2018 v 23:12
      Permalink

      Dobrý den,
      pokud se jedná o bílou jednoduchou krabičku, tak by to měl být testovací projekt výměny jednorázových bombiček, který se ale nedočkal masivního nasazení. Pro potvrzení můžete zaslat fotografie bombiček a krabičky, abychom mohli případně informaci doplnit.

      Odpovědět
  • 22.8.2020 v 19:03
    Permalink

    Dobrý den, je možné do láhve Tescoma Delicia použít jednorázové bombičky jiných značek? Děkuji! Kateřina Procházková

    Odpovědět
    • 24.8.2020 v 6:45
      Permalink

      Dobrý den, do této šlehačkové láhve můžete použít jakékoliv jednorázové šlehačkové bombičky z naší nabídky

      Odpovědět
  • 29.10.2020 v 12:20
    Permalink

    Dobrý den,

    velmi Vám děkuji za skvěle napsaný článek „Jak si vybrat tu pravou“. Po přečtení stále váhám mezi KAYSER SYMPHONIE 0,5l a KAYSER INOXCREAMER 0,5l. Šlehačkovou láhev chci využívat nejen na šlehačku, ale i na krupicovou kaši. Je KAYSER SYMPHONIE dostačující, nebo mám raději zvolit druhou variantu?

    Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • 29.10.2020 v 13:02
      Permalink

      Dobrý den, pokud chcete využít láhev na studené přípravy, bude Kayser SYMPHONIE dostačující. Pokud ale chcete i teplé přípravy + nepřeberné množství dalších variant a způsobů, úplně nejlepší volbou je pak iSi GOURMET WHIP 0.5 l

      Odpovědět
  • 16.12.2020 v 19:25
    Permalink

    Muzu do lahve ISI desert new pouzit bombicky kayser? Lahev jsem koupil u vas a s ni prisli i bombicky kayser ktere mi dosli chtel jsem koupit nove ale ty tam prej nebudou sedet doslo k nejake zmene ve vyrobe a musim pouzit jen bombicky isi? dekuji

    Odpovědět
    • 16.12.2020 v 22:03
      Permalink

      Dobrý den, do iSi láhve můžete použít i jednorázové bombičky Kayser. Ke změně výroby samozřejmě nedošlo, autorovi tohoto nesmyslu doporučuji delší procházku na čerstvém vzduchu 🙂

      Odpovědět
      • 12.6.2022 v 12:03
        Permalink

        Dobrý den. Dávám do slehackove láhve pravou šlehačku, 31%. Dvě bombičky. Po dvou měsících bezproblémového používání jsem po chvíli. – nic. Po rozšroubovani lahve byla láhev uvnitř plná, ale našlehané šlehačky… Proč?

        Odpovědět
        • 13.6.2022 v 3:11
          Permalink

          Dobrý den, pro určení závady prosím upřesnit následující: značku a typ šlehačkové láhve, značku bombiček, značku smetany. Může se jednat o nedokonale vyčištěnou láhev, nadměrné třepání s lahví před každým použitím, popřípadě nějaká mechanická závada.

          Odpovědět
  • 6.1.2021 v 19:24
    Permalink

    Dobrý den,

    používáme šlehačkovou lávev iSi, spolu s bombičkami iSi, smetany různé, trvanlivé i čerstvé, podle toho co mají zrovna v obchodě. Během posledních dvou měsíců, se nám bohužel párkrát stalo, to co ještě nikdy předtím – šlehačka v láhvi po pár dnech ztuhla a změnila se v takový bílý sliz. Nevíte, čím to může být?

    Předem děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • 20.1.2021 v 0:19
      Permalink

      Dobrý den, rozhodně doporučuji používat smetanu čerstvou (pasterovanou). Ty trvanlivé (UHT) mívají (právě díky přidaným stabilizátorům, vyšší teplotě zpracování a přívlastku „trvanlivá“) větší pravděpodobnost nedodržení optimálních teplot při skladování (přepravci, obchodní řetězce), a pokud není smetana v dobré kondici, může se to projevit na výsledném nášlehu, změnou struktury, popřípadě zápachem, což je problém spíše v teplejších měsících. Pokud šlehačka ztuhne příliš, je to obvykle způsobeno nadměrným třepáním. Jestliže se to stalo opakovaně, byla to smetana stejné značky a šarže? Jaký model šlehačkové láhve máte? Používáte čistou smetanu nebo něčím ochucenou? Bílý sliz byl slizký, šlemovitý nebo tekutý? Zjištění příčiny je ve Vašem případě na více otázek.

      Odpovědět
  • 23.4.2021 v 16:12
    Permalink

    Dobrý den. Koupili jsme si od Vás láhev iSi Profi Whip. Dnes jsme použili šlehačku 40% a z láhve nám šlehačka vytekla. Nedrží svoji tuhost na dortu. Prosím, nebyla tato závada typem šlehačky? Děkuji za odpověď.Blechovi

    Odpovědět
    • 18.3.2022 v 10:35
      Permalink

      Dobrý den, v prvé řadě musí být láhev dobře vyčištěná. Ve Vašem případě doporučuji láhev kompletně rozložit a umýt v myčce nádobí. 40% smetanu není třeba používat, jako nejlepší mohu doporučit pasterované 33% smetany. Ve většině případů se prodávají v krabičkách, jsou velice chutné a umožňují skvělý nášleh. Šlehačka z láhve je ale určena pro přímou spotřebu, takže s ní můžete ozdobit dort jen k okamžité konzumaci.

      Odpovědět
  • 29.6.2021 v 6:55
    Permalink

    Dobrý den, máme provozovnu točené zmrz a letos jsme náš sortiment vylepšili o „ledovou kávu“ s domácí šlehačkou. Zakoupili jsme profi lahev isi. Ledová káva má velký úspěch! Mám na Vás ale dotaz: do lahve se (když je čistá) vejdou dvě smetany ke šlehání, jedna bombička a uděláme z toho cca 10-12 porcí . jenže ledových káv za den se prodá 3x více, tzn., že obsluha musí v průběhu dne ještě 2 x dělat novou šlehačku. A tady nastává problém… že už v lahvi není šlehačka se projeví tím, že jde vzduch a syčí. Poté když otevřeme hrdlo a chceme nalít novou smetanu, jsou kolem lahve a dole usazeny shluky šlehačky, bublinky a dvě smetany se tam už nevejdou celé nalít. Včera se mi ale stalo, že na dně byla usazenina opravdu velkého množství napěněné šlehačky a to jsem musela vypláchnout a vyhodit. Poradili byste mi, co děláme špatně nebo jak to dělat lépe?
    Děkuji Iva Veselá

    Odpovědět
    • 18.3.2022 v 10:18
      Permalink

      Dobrý den, počet porcí je individuální v závislosti na velikosti. Láhev by po použití měla být čistá nebo alespoň téměř čistá. Pokud jí často protřepáváte, může to mít za následek ulpívání zbytků obsahu na stěnách. Doporučuji před dávkováním otočit láhev dnem vzhůru, jedním svižným pohybem obsah sklepnout do hlavy a dávkovat. Pokud se bude jev opakovat, prověřil bych dostatečnost chlazení láhve, popřípadě změnu značky smetany.

      Odpovědět
  • 3.12.2022 v 9:52
    Permalink

    Dobrý den, uvažuji zakoupit u vás láhev na šlehačku pro ženu. Žena však může jen veganskou šlehačku. Máte zkušenost, která vegan šlehačka je pro láhev nejlepší?
    Velice děkuji za odpoved

    Odpovědět
    • 4.12.2022 v 9:35
      Permalink

      Dobrý den, pokud je u alternativních smetan (šlehaček) uvedeno, že jsou určeny ke šlehání, mělo by být vše v pořádku. Konkrétně jsme testovali produkt Alpro Whipping a nášleh byl zcela bez problému.

      Odpovědět
  • 26.6.2023 v 11:06
    Permalink

    Dobrý den, mám už několik let láhev na šlehačku Hendi, vše fungovalo, ale při posledních použití má šlehačka zvláštní chuť, jako bych z ní cítila plyn. Nejprve jsem myslela, že je šlehačka zkažená, vyzkoušela jsem jiný druh, koupila úplně čerstvou šlehačku a pachuť stejná. Šlehačka je nepoužitelná, protože má opravdu nepříjemnou pachuť jako je někdy cítit z minerální vody. Čím by to mohlo být. Bombičkami? Nebo je někde uvnitř trysek usazena nějaká nečistota? Prosím poraďte. Děkuji

    Odpovědět
    • 18.11.2023 v 22:05
      Permalink

      Dobrý den, pokud se jedná o celonerezovou láhev, doporučuji kompletně rozebrat a umýt v myčce nádobí. Pokud není láhev celonerezová, také jí kompletně rozeberte, jednotlivé díly nechte odmočit v teplé vodě se saponátem a pak vše důkladně vyčistěte kartáčkem, včetně všech otvorů a průchodů.

      Odpovědět
  • 18.11.2023 v 20:02
    Permalink

    Dobrý den,
    pořídila jsem šlehačkovací lahev s tím, že by v ní šlehačka měla vydržet až 10 dní, jak je všude avizováno, ale už po několikáté se zkazila po 2-3 dnech. Čím to, prosím, je?
    Děkuji

    Odpovědět
    • 18.11.2023 v 22:00
      Permalink

      Dobrý den, protože není láhev jako láhev, prosím o upřesnění o jakou šlehačkovou láhev se jedná konkrétně, popřípadě zdali se jednalo o čistou smetanu (značka) nebo o kombinaci s dalšími ingrediencemi.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Souhlasím