Vaše dotazy

Pokud jste nenašli odpověď na vaši otázku v často kladených dotazech (FAQ), můžete se nás zde v komentářích ptát na cokoli, co vás zajímá ohledně používání a údržby šlehačkových lahví a příslušenství značek iSi a Kayser. K položení dotazu musíte být přihlášeni.

10 komentáře na “Vaše dotazy

  • 28.12.2016 v 23:06
    Permalink

    Dobrý den, jsem novým vlastníkem šlehačkové láhve a sbírám zkušenosti, zatím jsem se nikde nedozvěděla jestli je možno pro delší stabilitu šlehačky do lahve přidat ztužovač šlehačky. Děkuji za radu.

    Odpovědět
    • 29.12.2016 v 0:10
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je primárně určena, pokud je řeč o čisté šlehačce, k přípravě pro její okamžitou spotřebu. Neslouží tedy k přípravě šlehačky pro zdobení čehokoli, co má vydržet několik dní v lednici. Není tedy nutné přidávat ztužovač do smetany a za nás určitě nedoporučujeme. Navíc jeho použití může v horším případě ucpat dávkovací ventil, v lepším případě si zvýšíte zbytkovost šlehačky, která nepůjde z láhve již nadávkovat a navíc ani chuť rozhodně ničím neobohatí. Ideální stav je tedy šlehačku dávkovat přímo do kávy nebo na pohár a konzumovat.

      Dále záleží, jakou konkrétní šlehačkovou láhev máte, protože při přípravě dezertů a dalších aplikací se k dosažení požadované stability používá např. želatina nebo agar. Na možnosti šlehačkové láhve se zeptejte svého prodejce, pokud bude vědět. 🙂

      Odpovědět
  • 25.1.2018 v 10:41
    Permalink

    Dobrý den,

    Je možné použít láhev na šlehačku take na vyrobu perlive vody při použití bombiček s CO2?

    Odpovědět
    • 25.1.2018 v 10:46
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je určena pouze pro výrobu šlehačky. Princip přípravy sodovky je zcela odlišný a dávkování probíhá výtlačnou trubicí.

      Odpovědět
  • 9.3.2018 v 11:47
    Permalink

    Dobrý den,
    mám doma šlehačkovou láhev a potřebuji, aby výsledná šlehačka byla opravdu tuhá a déle vydržela. Můžu šlehačku do láhve nalít společně se ztužovačem? Díky za radu.

    Odpovědět
    • 11.3.2018 v 14:11
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je primárně určena k výrobě čerstvé šlehačky k okamžité spotřebě. V žádném případě nelze použít k ušlehání tuhé šlehačky, např. ke zdobení dortů tak, jako znáte z cukráren. Šlehačka z láhve má 4-5x zvětšený objem, je tedy lehčí, vzdušnější, nadýchanější. Chcete-li šlehačku tužší, tak můžete přidat ztužovač, ač ho do lahví spíše nedoproručujeme (zanáší dávkovací ventil), ale je nutno ho nejdříve ve smetaně dobře promíchat a nechat smetanu chvíli ustát a posléze do láhve přelít raději přes sítko s oky velikosti do 0,8 mm. Celkově ale také závisí na tom, jakou značku šlehačkové láhve máte, protože některé výrobky svým provedením smetanu s příměsemi neumí dobře dávkovat.

      Odpovědět
  • 26.3.2018 v 0:16
    Permalink

    Dobrý deň,

    narazil som na problém so šľahačkovačom, Isi thermo xpress whip.

    Po 3 mesiacoch používania, mi presatlo robiť krásnu nadýchanu šľahačku.
    Smotanu používam stále tu istú, 31% Rama Profi Crema.

    Bombičky som používal:
    1 mesiac originál ISI šlahačka bola v poriadku po použití 3 bombičiek
    2 mesiac HENDI šlahačka bola v poriadku po použití 3 bombičiek
    3 mesiac HENDI šlahačka nieje v poriadku po použití 6 bombičiek

    Je problém v bombičkách, teplote, smotane alebo úplne niekde inde ?

    Ďakujem.

    Odpovědět
    • 26.3.2018 v 0:43
      Permalink

      Dobrý den,

      odpověď bych začal otázkou. Proč proboha používáte do této špičkové láhve smetanu RAMA??? Pokud se jedná o výrobek Rama Cremefine Profi, tak to je produkt spíše chemického průmyslu, viz. složení…obnovené PODMÁSLÍ (68% hm.), rostlinné tuky a oleje (30% hm.), (plně ztužený palmový, kokosový), modifikovaný kukuřičný škrob, sušené PODMÁSLÍ (0,3% hm.), emulgátory (estery sacharózy s mastnými kyselinami, mono- a dyglyceridy mastných kyselin, SOJOVÝ lecitin), zahušťovadla (guma guar, karubin). Pokud budete používat šlehačku ve spreji, tak to vyjde chuťově nastejno a ještě si ušetříte starosti.

      Přitom je řešení jednoduché: smetana z krávy, 2 bombičky a hotovo. Ani jednou se nám nestalo, že by šlehačka nebyla super. Ohledně chuti doporučuji spíše smetanu pasterovanou než UHT, ale i ta je násobně chutnější než Rama nebo klasická “sprejovka”. Bombičky až tak roli nehrají, ale raději bych zvolil Kayser než Hendi, které by měly být i levnější. Pokud změníte typ smetany, tak si myslím, že výsledek poznáte ihned. Tedy za předpokladu, že jsou láhev i všechny dávkovací cesty v hlavě láhve dobře vyčištěné.

      Odpovědět
  • 31.5.2018 v 14:48
    Permalink

    Dobrý den,
    mám problém s ventilem šlehačkové lahve DESSERT WHIP 0.25 L. Ventil se postupem času v hlavě lahve pohyboval stále obtížněji až to dnes dospělo do stadia, kdy jej téměř nelze do hlavy zasunout a jen velmi těžce je možné jej pak vyjmout. Ventil ani hlava nejeví známky deformace, přesto tělo ventilu evidentně dře o stěny otvoru v hlavě. Váhám opatřit nový ventil, protože nemohu nijak ověřit, že je to skutečně ventilem. Tedy jestli jestli „nabobtnal“ ventil nebo jestli se snad zmenšil otvor v hlavě (to mi připadá nepravděpodobné). Má Váš servis nějakou zkušenost s tím, že by to stávalo?
    S díky a pozdravem

    Odpovědět
    • 5.6.2018 v 17:36
      Permalink

      Dobrý den,
      šlehačkové láhve iSi DESSERT WHIP nebo novější verze DESSERT WHIP PLUS patří mezi spolehlivé flašky. Obvykle je špatné dávkování nebo snížená pohyblivost dávkovacího ventilu způsobeno nedostatečnou údržbou (čištěním) jak ventilu samotného, tak i otvoru pro ventil v hlavě. Je potřeba používat přiložený kartáček, protože běžným propláchnutím se tukového “mikrofilmu” zbavit nedá. Pak by byla ještě jedna teoretická možnost, že byla plastová hlava vystavena vyšší teplotě (např. odmočením v horké vodě, myčka nádobí apod.), což by mohlo mírně zdeformovat otvor v hlavě. Pokud se ale toto nestalo a máte 100% vyčištěno, pak by výměna ventilu závadu odstranila.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*

Souhlasím

This site is protected by wp-copyrightpro.com