Vaše dotazy

Pokud jste nenašli odpověď na vaši otázku v často kladených dotazech (FAQ), můžete se nás zde v komentářích ptát na cokoli, co vás zajímá ohledně používání a údržby šlehačkových lahví a příslušenství značek iSi a Kayser. K položení dotazu musíte být přihlášeni.

2 komentáře na “Vaše dotazy

    • 29.12.2016 v 0:10
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je primárně určena, pokud je řeč o čisté šlehačce, k přípravě pro její okamžitou spotřebu. Neslouží tedy k přípravě šlehačky pro zdobení čehokoli, co má vydržet několik dní v lednici. Není tedy nutné přidávat ztužovač do smetany a za nás určitě nedoporučujeme. Navíc jeho použití může v horším případě ucpat dávkovací ventil, v lepším případě si zvýšíte zbytkovost šlehačky, která nepůjde z láhve již nadávkovat a navíc ani chuť rozhodně ničím neobohatí. Ideální stav je tedy šlehačku dávkovat přímo do kávy nebo na pohár a konzumovat.

      Dále záleží, jakou konkrétní šlehačkovou láhev máte, protože při přípravě dezertů a dalších aplikací se k dosažení požadované stability používá např. želatina nebo agar. Na možnosti šlehačkové láhve se zeptejte svého prodejce, pokud bude vědět. 🙂

Napsat komentář