Vaše dotazy

Pokud jste nenašli odpověď na vaši otázku v často kladených dotazech (FAQ), můžete se nás zde v komentářích ptát na cokoli, co vás zajímá ohledně používání a údržby šlehačkových lahví a příslušenství značek iSi a Kayser. K položení dotazu musíte být přihlášeni.

8 komentáře na “Vaše dotazy

  • 28.12.2016 v 23:06
    Permalink

    Dobrý den, jsem novým vlastníkem šlehačkové láhve a sbírám zkušenosti, zatím jsem se nikde nedozvěděla jestli je možno pro delší stabilitu šlehačky do lahve přidat ztužovač šlehačky. Děkuji za radu.

    Odpovědět
    • 29.12.2016 v 0:10
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je primárně určena, pokud je řeč o čisté šlehačce, k přípravě pro její okamžitou spotřebu. Neslouží tedy k přípravě šlehačky pro zdobení čehokoli, co má vydržet několik dní v lednici. Není tedy nutné přidávat ztužovač do smetany a za nás určitě nedoporučujeme. Navíc jeho použití může v horším případě ucpat dávkovací ventil, v lepším případě si zvýšíte zbytkovost šlehačky, která nepůjde z láhve již nadávkovat a navíc ani chuť rozhodně ničím neobohatí. Ideální stav je tedy šlehačku dávkovat přímo do kávy nebo na pohár a konzumovat.

      Dále záleží, jakou konkrétní šlehačkovou láhev máte, protože při přípravě dezertů a dalších aplikací se k dosažení požadované stability používá např. želatina nebo agar. Na možnosti šlehačkové láhve se zeptejte svého prodejce, pokud bude vědět. 🙂

      Odpovědět
  • 25.1.2018 v 10:41
    Permalink

    Dobrý den,

    Je možné použít láhev na šlehačku take na vyrobu perlive vody při použití bombiček s CO2?

    Odpovědět
    • 25.1.2018 v 10:46
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je určena pouze pro výrobu šlehačky. Princip přípravy sodovky je zcela odlišný a dávkování probíhá výtlačnou trubicí.

      Odpovědět
  • 9.3.2018 v 11:47
    Permalink

    Dobrý den,
    mám doma šlehačkovou láhev a potřebuji, aby výsledná šlehačka byla opravdu tuhá a déle vydržela. Můžu šlehačku do láhve nalít společně se ztužovačem? Díky za radu.

    Odpovědět
    • 11.3.2018 v 14:11
      Permalink

      Dobrý den,

      šlehačková láhev je primárně určena k výrobě čerstvé šlehačky k okamžité spotřebě. V žádném případě nelze použít k ušlehání tuhé šlehačky, např. ke zdobení dortů tak, jako znáte z cukráren. Šlehačka z láhve má 4-5x zvětšený objem, je tedy lehčí, vzdušnější, nadýchanější. Chcete-li šlehačku tužší, tak můžete přidat ztužovač, ač ho do lahví spíše nedoproručujeme (zanáší dávkovací ventil), ale je nutno ho nejdříve ve smetaně dobře promíchat a nechat smetanu chvíli ustát a posléze do láhve přelít raději přes sítko s oky velikosti do 0,8 mm. Celkově ale také závisí na tom, jakou značku šlehačkové láhve máte, protože některé výrobky svým provedením smetanu s příměsemi neumí dobře dávkovat.

      Odpovědět
  • 26.3.2018 v 0:16
    Permalink

    Dobrý deň,

    narazil som na problém so šľahačkovačom, Isi thermo xpress whip.

    Po 3 mesiacoch používania, mi presatlo robiť krásnu nadýchanu šľahačku.
    Smotanu používam stále tu istú, 31% Rama Profi Crema.

    Bombičky som používal:
    1 mesiac originál ISI šlahačka bola v poriadku po použití 3 bombičiek
    2 mesiac HENDI šlahačka bola v poriadku po použití 3 bombičiek
    3 mesiac HENDI šlahačka nieje v poriadku po použití 6 bombičiek

    Je problém v bombičkách, teplote, smotane alebo úplne niekde inde ?

    Ďakujem.

    Odpovědět
    • 26.3.2018 v 0:43
      Permalink

      Dobrý den,

      odpověď bych začal otázkou. Proč proboha používáte do této špičkové láhve smetanu RAMA??? Pokud se jedná o výrobek Rama Cremefine Profi, tak to je produkt spíše chemického průmyslu, viz. složení…obnovené PODMÁSLÍ (68% hm.), rostlinné tuky a oleje (30% hm.), (plně ztužený palmový, kokosový), modifikovaný kukuřičný škrob, sušené PODMÁSLÍ (0,3% hm.), emulgátory (estery sacharózy s mastnými kyselinami, mono- a dyglyceridy mastných kyselin, SOJOVÝ lecitin), zahušťovadla (guma guar, karubin). Pokud budete používat šlehačku ve spreji, tak to vyjde chuťově nastejno a ještě si ušetříte starosti.

      Přitom je řešení jednoduché: smetana z krávy, 2 bombičky a hotovo. Ani jednou se nám nestalo, že by šlehačka nebyla super. Ohledně chuti doporučuji spíše smetanu pasterovanou než UHT, ale i ta je násobně chutnější než Rama nebo klasická “sprejovka”. Bombičky až tak roli nehrají, ale raději bych zvolil Kayser než Hendi, které by měly být i levnější. Pokud změníte typ smetany, tak si myslím, že výsledek poznáte ihned. Tedy za předpokladu, že jsou láhev i všechny dávkovací cesty v hlavě láhve dobře vyčištěné.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*

Souhlasím