Budapešťská a arašídová pěna s chilli

11.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
30 minut

Suroviny

  • Budapešťská pěna
  • 200 g
    smetanového sýru
  • 100 g
    červené papriky
  • 50 g
    smetany (min. 31%)
  • 50 g
    mascarpone
  • 1 lžička
    citronové šťávy
  • 1 stroužek
    česneku
  • 1 g
    soli
  • 1 g
    pepře
  • Arašídová pěna
  • 120 g
    arašídového másla
  • 100 g
    smetanového sýru
  • 125 ml
    kokosového mléka
  • 125 ml
    vody
  • 2
    chilli papričky
  • 1 g
    soli
  • 1 g
    pepře

Postup

  1. - Budapešťská pěna -

  2. Na pánvi na oleji orestujeme červenou papriku nakrájenou na kostičky a poté necháme vychladnout.

  3. Orestovanou papriku rozmixujeme dohladka spolu se sýry, smetanou a kořením.

  4. Směs propasírujeme přes sítko do láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  5. Dáme chladit po dobu 1-2 hodin.

  6. - Arašídová pěna s chilli -

  7. Všechny suroviny rozmixujeme dohladka.

  8. Směs propasírujeme přes sítko do láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  9. Dáme chladit po dobu 1-2 hodin.

  10. Podáváme jako dip k zelenině nebo drůbeži či se slanými sušenkami a krekry.