Dýňový krém

6.9.2016
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
45 minut

Suroviny

  • 250 g
    dýňového pyré
  • 175 ml
    zeleninového vývaru
  • 50 ml
    smetany (min. 31%)
  • 15 g
    másla
  • 15 g
    šalotky
  • 15 g
    česneku
  • pepř
  • sůl
  • tabasco

Postup

  1. V širokém hrnci osmahneme na másle na kostičky nakrájenou šalotku a česnek.

  2. Podlijeme vývarem, přidáme dýňové pyré a krátce povaříme.

  3. Vše rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a dochutíme.

  4. Vzniklou směs propasírujeme přes síto do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a silně protřepeme.

  5. Udržujeme teplé ve vodní lázni při teplotě max. 75 °C.

  6. Podáváme v malém šálku nebo jako ozdobu na klasické dýňové či mrkvové polévky.