Šumivé ovoce

7.9.2016
Kategorie
Pro objem 0.5 litru
Doba přípravy
15 minut

Suroviny

  • 400 g
    čerstvého šťavnatého ovoce

Postup

  1. Šlehačkovou láhev naplníme kousky čerstvého ovoce (nebo zeleniny), nasadíme hlavu a uzavřeme.

  2. Aplikujeme 1 sifonovou bombičku a láhev opatrně položíme na bok tak, aby bylo ovoce uvnitř rovnoměrně rozprostřeno.

  3. K vytvoření velmi šumivého efektu necháme v lednici přes noc.

  4. Krátce před servírováním stiskneme dávkovací páčku, uvolníme tlak, odšroubujeme hlavu a podáváme.

  5. Můžeme použít na ovocný salát, na zmrzlinu, na ozdobu nebo do koktejlů. Pro zvláště perlivý efekt použijeme šťavnaté hrušky, hroznové víno, granátové jablko nebo jakékoliv jiné ovoce s vysokým obsahem vody.