Dávkovací ventil je ucpaný nerozpuštenými surovinami v láhvi
- Uvolněte tlak a pak důkladně vyčistěte hlavu šlehače včetně dávkovacího ventilu
- Ujistěte se, že jsou všechny sypké ingredience zcela rozpušteny
- Obsah je příliš tuhý kvůli nadměrnému chlazení nebo pojivu
- Vyhýbejte se zmrazení obsahu
- Recepty jsou nepřesné, upravte poměry surovin
Šlehačka nebo směs je příliš tuhá
- Snižte intenzitu a počet protřepání během používání
- Důsledně dodržujte návod na použití šlehače
Žádný nebo nedostatečný tlak ve šlehači
- Používejte pouze kvalitní šlehačkové bombičky (iSi, Kayser)
- Nepoužívejte prázdné bombičky, tyto po použití ihned vyhoďte
- Používejte šlehač dnem vzhůru a se zdobící tryskou ve svislé poloze, jinak unikne tlak z láhve